11219105_118389778511948_6384772811971057966_nHet Jeugdorkest Forza Muzica werd door Steve De Veirman opgericht in 1990 op het Sint-Lievenscollege te Gent en groeide uit tot een symfonisch orkest dat met een jeugdig frisse dynamiek telkens weer nieuwe muzikale uitdagingen tot een goed einde weet te brengen.

Een ontspannen werksfeer tijdens de wekelijkse repetities en de repetitieweekends zorgt voor een volgehouden inzet waarbij iedereen zich goed voelt. Doel van de dirigent is een zo gevarieerd mogelijk repertorium samen te stellen om zo het orkest te laten kennis maken met de verschillende klassieke genres. Maar het orkest voelt zich ook thuis in musicals, filmmuziek en zelfs popmuziek!

In de voorbije 20 jaar liet het orkest een getuigenis achter van inzet, volharding en enthousiasme. Het palmares van concerten in binnen- en buitenland (Tsjechië, Spanje, Hongarije, Kroatië, Duitsland, Italië, Oostenrijk en Frankrijk), wedstrijden en grote projecten met diverse koren en toneelgroepen bewijst dat deze jonge muzikanten samen gestalte kunnen geven aan het grote muzikale project van hun hobby. In de voorbije 25 jaar kende het orkest verschillende hoogtepunten.

Forza Muzica maakt sinds 2003 deel uit van Arte Musicale vzw. Deze vereniging werd in de eerste plaats opgericht om een aantal muzikale groepen te overkoepelen (Jeugdorkest Forza Muzica, Kamerkoor Furiant, Jongerenkoor Furiakanti en Barokensemble Suoni Lieti). Ze verenigt hiermee meer dan honderd jonge muzikanten. Meer informatie vind je hier.