Dameskoor Furiosa

 

het koor Furiosa is ontstaan vanuit de ambitie van de oudere zangeressen uit het kinderkoor Furiakanti. De oudste zangeressen wilden graag met hun leeftijdsgroep samen blijven musiceren en zo werd in 2009 Furiosa opgericht als nieuw jeugdkoor voor de +15 jarige jongedames !

Jeugdkoor Furiosa

Hierdoor krijgen zowel het koor Furiakanti als Furiosa wat hun hartje begeert: samen zingen en plezier maken én toch ook een apart repertoire opbouwen dat haalbaar is voor de leeftijden van beide groepen. Zangers van 6 tot en met 14 jaar zingen bij het koor Furiakanti, eens ze 15 of ouder zijn, maken ze deel uit van het koor Furiosa.

Het koor legt zich toe op het unieke repertoire van gelijkstemmig (SSAA) koorwerk uit de meest recente koorliteratuur. Componisten als Dan Forrest, Ola Gjeilo, Eva Ugalde, ed. kennen intussen al geen geheimen meer voor deze jonge dames. Vaak worden zij met hun unieke sound gevraagd voor concertprogramma’s, huwelijken en ook studio opnames.

Jeugdkoor Furiosa deed voor de eerste keer mee aan het pre-tornooi van het Provinciaal Koortoernooi in Gent in het voorjaar van 2012 en behaalde daar eerste divisie. De logische stap na het pre-tornooi, was het echte tornooi: hier behaalde Furiosa eerste divisie met onderscheiding van de jury in 2014. Begin 2017 werd het koor na alweer een topprestatie gepromoveerd naar uitmuntendheid !

Furiosa repeteert op maandagavond, van 20u tot 22u in de H.-Hartkerk te Mariakerke Kolegem (Eeklostraat 7)

Reacties zijn gesloten.