Dameskoor Furiosa

Furiosa is 1 van de 4 koren van Arte Musicale vzw, o.l.v. Steve De Veirman. Het jeugdkoor is ontstaan in 2009 vanuit de ambitie van de ‘oudste’ zangeressen van het jongerenkoor Furiakanti. Deze dames wilden graag met hun leeftijdsgroep samen blijven musiceren en zo werd Furiosa opgericht voor de +16 jarige jongedames! Ondertussen vormen 27 dames deze hechte groep, zowel op als naast het podium.

Het koor legt zich toe op het unieke repertoire van gelijkstemmig (SSAA) koorwerk uit de meest recente koorliteratuur. Componisten als Dan Forrest, Ola Gjeilo, Eva Ugalde, ed. kennen intussen al geen geheimen meer voor deze meiden. Vaak worden zij met hun unieke sound gevraagd voor concertprogramma’s, huwelijken en ook studio-opnames.

Jeugdkoor Furiosa

Furiosa deed voor de eerste keer mee aan het pre-toernooi van het Provinciaal Koorzangtoernooi in Gent in het voorjaar van 2012 en behaalde daar eerste divisie. De logische stap na het pre-toernooi, was het echte toernooi: hier behaalde Furiosa eerste divisie met onderscheiding van de jury in 2013.

Op 12 februari 2017 deed Furiosa opnieuw mee aan de Provinciale Koorzangtoernooien in het Conservatorium in Gent. Ze lieten de eerste divisie achter zich en staan voortaan op het podium als een uitmuntend koor!

Na deelgenomen te hebben aan enkele nationale wedstrijden zoals het Festival van Vlaanderen in Kontich (Grote Onderscheiding) en de TENSO Days in Mechelen (eervolle vermeldingen van de jury, 2de plaats), staat nu onze eerste internationale wedstrijd op de planning.

Furiosa repeteert op maandagavond, van 20u tot 22u in de H.-Hartkerk te Mariakerke Kolegem (Eeklostraat 7)

Reacties zijn gesloten.