Kamerkoor Furiant

Het kamerkoor Furiant werd in september 1995 opgericht door Steve De Veirman en werd zeer snel een uitgebalanceerd ensemble dat concerteert op hoog niveau. De naam ‘Furiant’ staat borg voor levendige expressie en een energiek musiceren door krachtige en enthousiaste jonge stemmen.

Koor Furiant

De zorg voor een klankhomogene groep staat centraal. Toch wordt er ook veel aandacht besteed aan de technische ontwikkeling van elke individuele stem. Dit gebeurt soms onder begeleiding van deskundige pedagogen. Het repertorium geeft een overzicht van de hele meerstemmige muziekliteratuur. Het richt zich voluit op de kleuren en de expressiviteit van het kamerkoorrepertoire doorheen verschillende stijlen. Ook boeiende hedendaagse koorcomposities komen aan bod.

Het koor nam meermaals deel aan ‘Koor van het Jaar‘ en stond zo op de planken van de Concertzaal van het Lemmensinstituut (2005 finale) en Studio 4 van Flagey (2011 halve finale). Het werkte onder andere mee bij grootse projecten zoals de musical West Side Story, de toneelproductie ‘Amadeus’ en Ode Gand by Night 2013 van het Gent Festival van Vlaanderen. In november 2014 was Furiant gastkoor voor het Thaise topkoor Suanplu in de Sint-Niklaaskerk te Gent en werkte mee aan het spektakelstuk ‘1000 Voices for Peace’ ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog in samenwerking met het Festival van Vlaanderen Brussel.

In januari 2016 promoveerde Furiant naar de eredivisie tijdens de provinciale koorzangtornooien.

Reacties zijn gesloten.